Kirjaudu

12.2.2018

TULVA- JA PATO-ONNETTOMUUSHARJOITUS KIEHIMÄ18

Kainuussa järjestetään helmi–maaliskuun aikana tulva- ja pato-onnettomuusharjoitus KIEHIMÄ18. Harjoituksessa Kainuuseen kuvitellaan poikkeuksellisen suuri tulva ja samanaikaisesti vesistön voimalaitospadoilla ilmeneviä häiriötilanteita ja mahdollisesti myös onnettomuus.

Harjoitus toteutetaan kartta- ja johtamisharjoituksena, eikä se näy toimintana ulospäin kansalaisille. Harjoituksen tavoitteena on muun muassa lisätä tietoa vesistöistä ja niiden käyttäytymisestä, harjaannuttaa eri toimijoiden yhteistoimintaa sekä selkeyttää rooleja ja vastuita tulva- ja pato-onnettomuustilanteessa. Tavoitteena on myös valmistaa eri toimijatahoja tunnistamaan, ennakoimaan ja pohtimaan etukäteen tulvan tai pato-onnettomuuden aiheuttamia erityispiirteitä sekä niiden hallinta- ja torjuntatoimenpiteitä. 

Harjoituksen pääjärjestäjä on Kainuun pelastuslaitos ja suunnittelussa ovat mukana Fortum Power and Heat Oy sekä Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Harjoitukseen osallistuu kuntia, voimayhtiöitä, Kajaanin Vesi-liikelaitos, Kainuun pelastuslaitos sekä Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset.

 

30.1.2018

KYSELY VUODENVAIHTEEN SÄHKÖKATKOJEN VAIKUTUKSESTA

Vuodenvaihteen tienoilla Kainuun alueella koettiin poikkeuksellisen pitkiä ja laajoja sähkökatkoja. Vaikuttivatko sähkökatkot arkeesi? Kerro meille kokemuksistasi. 

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö yhdessä Kainuun pelastuslaitoksen kanssa kerää asukkailta tietoja, miten häiriötilanne vaikutti arkeen, mitkä tekijät auttoivat pärjäämään ja miten oltiin varauduttu. Kerättyjä vastauksia käytetään varautumiskoulutusten kehittämiseen sekä väestön varautumista käsittelevään tutkimukseen. Vastaaminen vie noin 10 minuuttia ja vastaaminen tapahtuu anonyymisti.

Kiitos osallistumisesta!

Kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/EB2591A4335B7F99

Lisätietoja:

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö
Tutkija Heikki Laurikainen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 40 1477977

PELASTUSTOIMI YHTEYSTIEDOT
MATERIAALIPANKKI TOIMIPISTEET

KAINUUN PELASTUSLAITOS - Kajaani toimipiste, Opintie 1 87100 Kajaani, Puh. 08 6155 3100(vaihde)- Fax: 08 6155 3101 - Sähköposti: etunimi.sukunimi@kaipe.fi

Kirjaudu or Sign up