Turvallisuuskoulutus

Pelastuslaitos neuvoo ja kouluttaa ihmisiä turvallisuustiedoissa ja –taidoissa. Turvallisuuskoulutuksen tarkoituksena on ohjata ihmisiä arvioimaan riskejä ja toimimaan oikein onnettomuus- ja vaaratilanteissa.

 

Kainuun pelastuslaitoksen pääpaino on kohdistaa koulutuksia erityisryhmille, kuten esimerkiksi hoitolaitoksille, oppilaitoksille ja opiskelijoille sekä maahanmuuttajille.
Tämän lisäksi pelastuslaitos järjestää mahdollisuuksien mukaan turvallisuuskoulutusta yrityksille, yhteisöille ja muille tahoille.

 

Pelastuslaitoksen edustaja voi tulla seuraamaan toimipaikan poistumis- tai sisälle suojautumisharjoittelua. Hän seuraa harjoituksen ja antaa siitä asiantuntijapalautteen ja mahdollisesti vinkkejä toiminnan kehittämiselle.

 

Turvallisuuskoulutusta tai poistumisharjoituksen voi sopia helpoiten koulutuspyyntölomakkeella, jonka voit täyttää tästä. Koulutuspyyntölomake 

 

Turvallisuusviestintä ja –koulutus on lähtökohtaisesti maksutonta. Mikäli koulutus liittyy johonkin muuhun maksulliseen kurssiin, veloitetaan koulutuksesta Kainuun pelastuslaitoksen hinnaston mukainen maksu.